webcreation: Free Design

Beste Bezoekers,

Bedankt voor het bezoeken van de website en de shop. Het is nu 8 augustus en we zijn druk bezig met de verkoop van de planten op pot. Dit is om nu te planten en volgend jaar mooie planten te hebben om in juni te kunnen plukken. We hebben 28 soorten op pot staan en daar zit altijd wel een geschikt soort tussen voor elke denkbare toepassing.

De verkoop van dikke planten uit het ijs is nu gestopt. Het wordt te laat om die nu nog te zetten. Vanaf nu zijn het ook planten op pot die wij versturen. Door de planten netjes in te pakken is dat versturen geen probleem.

Verder zijn we een proef begonnen met de verkoop van Frambozenplanten. Deze staan op een 3 liter pot en we hebben de soorten Sugana ( herfst) en Glen ample( zomer). Prijs is 4,00 maar de voorraad is beperkt. Deze kunnen niet verstuurd worden.

De Biologische planten zijn er ook nog maar ook beperkt. De voorraad daarvan is niet meer zo groot.

Tevens zijn er 6 soorten voeding beschikbaar waaronder ook biologische. 

tot ziens op de kwekerij of via de mail/shop.

 

Met vriendelijke groet,

Erwin Duivenvoorden
  Bestelling vanuit het buitenland?
Stuur een email naar aardbei@xs4all.nl

Bestelling mislukt?
Stuur een email naar aardbei@xs4all.nl

 
Biologisch geteelde aarbeien
EU biologischDit jaar zijn we begonnen met het telen van acht soorten aarbeien op biologische wijze. Hier hebben we ook ons Skal certificaat voor behaald.


EU biologisch

Geschiedenis

De Geschiedenis van Kwekerij E.Duivenvoorden
vaderenzoonMartien Duivenvoorden begon in mei 1940 de groentekwekerij en verkoop in lisserbroek aan de Lisserweg 716. Hij was mijn opa. In 1947 heeft mijn oma, Mien Duivenvoorden-Lieverse het idee opgevat om voor eigen gebruik ook wat aardbeien te zetten. Aangezien hier iets meer aardbeien vanaf kwamen dan gepland werd de rest op de kar verkocht. Zo begon het.

Diverse bollenexportbedrijven kregen hier lucht van en vonden aardbeienplanten een mooi product om naast de bollen in de prijskrant te voeren. Er was alleen één probleem. Opa kweekte geen gekeurd plantgoed. Nadat dit was geregeld nam de plantenkwekerij een vlucht en verdrong al snel de groentekwekerij. In 1965 stopte opa en mijn vader, die ook Martien Duivenvoorden heet, met venten langs de weg en werd er een groentewinkel geopend. Opa regelde samen met zijn dochter Wil Duivenvoorden de winkel, en mijn vader ging 100% de planten in.

Na een ziekbed overlijdt opa op 60-jarige leeftijd en is mijn vader samen met zijn moeder verder gegaan. In deze tijd werd er ongeveer 10 hectare planten gekweekt voor de plant of voor de aardbei. In 1976 sluit ook de winkel en gaan ze helemaal over op de aardbeienplanten.

In 1978 werden zij weggekocht van een stuk land waar later een weg kwam en verhuisde naar Turfspoor 57 ook in Lisserbroek. Mijn vader is van dit moment verder gegaan met zijn vrouw Ria Duivenvoorden-van der Meij. Mijn moeder hielp al mee vanaf het trouwen in 1967. Maar vanaf de verhuizing als medefirmant.

Ikzelf kwam in 1988 van de Middelbare tuinbouwschool te Lisse en heb eerst 2 jaar vast gewerkt om daarna in het bedrijf als firmant erbij te komen. Ik was al bezig met nevenactiviteiten zoals het broeien van tulpen en narcissen en met tuinplantjes. Wij zijn toen ook begonnen met aardbeienplanten op hangpot te gaan verkopen. Gewone plantjes op pot deden wij al vanaf 1982.

In 1995 kweekten wij 7 hectare planten en maakten wij 1 miljoen potjes, voornamelijk voor de pakkethandel. Maar na een paar vette jaren komen er natuurlijk ook de magere. De verkoop werd minder en we moesten inkrimpen. Dit inkrimpen leiden ertoe dat we zijn gestopt met de opkweek van planten in 2002. In 2003 heb ik de zaak van mijn ouders overgenomen en bepaalde delen afgestoten. Nu wordt er nog 1,25 hectare op contract gekweekt in Marknesse en de overige planten worden bij collega’s elders in het land betrokken.

In de tussentijd ben ik me meer gaan toeleggen op de kweek van pioenrozen voor de snij en het kweken van de Mentha “purple Sensation”. Dit is een kruidachtige plant die goed te snijden is en waarvan ik de naam heb mogen verzinnen. Ik had ooit 1 plantje van mijn tante Betty gehad.

Vanaf heden is het de bedoeling om de amateurtuinder meer rechtstreeks te bedienen, of via de vereniging waarvan hij lid is. Vandaar ook deze website. Met de service dat wij ook opsturen. Vandaar ook deze site.

Voor verenigingen hanteren wij een korting bij grotere bestellingen die eventueel na overleg gebracht kunnen worden.

Hoe de toekomst zal gaan weet niemand, maar ik ben van plan nog even door te gaan.

CONTACT

Kwekerij E. Duivenvoorden
Turfspoor 57
2165 AW Lisserbroek
Tel: 0252-410701
Mob: 06-51318630
E-mail: aardbei@xs4all.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00
Zaterdag: 8.00 - 12.30

In de avond en zaterdagmiddag
op telefonische afspraak.

VOLG ONS

facebookFacebook

 
iDEAL 512x512

LOGIN