Skip to main content

MUNTEN EN BANKBILJETTEN

Ik koop en verkoop munten en bankbiljetten, geeft vrijblijvend advies aan mensen wat te doen met een eventuele verzameling. Ik ben zelf lid van het bestuur van de numismatische kring bloembollenstreek e.o.. Mijn huidige functie als bestuurslid is veilingmeester. Elke clubavond worden 100 kavels met munten, bankbiljetten en penningen geveild. Deze worden samengesteld door de veilingcommissie. Voor elke veiling dien ik de kavels na te kijken voordat ze worden afgedrukt in ons  digitale clubblad.

Zoekt u een bepaalde munt of heeft u er een maar weet niet wat het waard is of wat het is, ik helpt u graag en vrijblijvend. Een site voor de munten en postzegels wordt later aangemaakt en hieraan gekoppeld. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen.

U kunt bij mij altijd met vreemde valuta betalen voor de aardbeienplanten als ik het maar van tevoren weet.

Tevens sinds vorig jaar ben ik medebestuurslid van de Stichting Vreemd en oud geld. www.vreemdenoudgeld.nl 

Deze stichting is opgezet door een lid van Lions Etten-Leur. Er worden zuilen geplaatst is supermarkten met de bedoeling dat de klanten hun vakantiegeld of oud geld, na een grote schoonmaak, in kunnen doen. Dit geld wordt door mij en mensen van onze vereniging uitgezocht en op land gesorteerd. Waarna het allemaal weer verdeelt wordt over de landen waar het vandaan kwam. Dit wordt dan meegenomen door Lionsleden die voor zaken of op vakantie naar het buitenland gaan of met een purser van KLM mee naar het buitenland

Is het geld niet meer inwisselbaar dan wordt er bekeken of een bepaalde munt of bankbiljet een verzamelwaarde heeft. Zo ja dan wordt die geveild bij ons op de veilingavond of als het echt bijzondere munten of biljetten gaan deze naar Heritage MPO in IJsselstein. Hier vind 2x per jaar een grote internationale veiling plaats.

De opbrengsten komen ten goede aan oogoperaties in de derde wereld. Bijvoorbeeld staaroperaties in Nepal. Kijk op de website voor uitleg hierover. Daar is ook een kaart te zien waar de zuilen in Nederland en België staan. Nu staan er 64 verdeeld over het land.

Opbrengst boekjaar (2016/17) was ongeveer € 67.000,-- netto. Daarboven krijgt de stichting van Wilde ganzen een bonus van 50%. totaal 100.000

Opbrengst boekjaar 2017/18 was € 83.000,-- netto. Daarbovenop komt nog steeds de bonus van Wilde Ganzen van 50%. totaal 125.000

Opbrengst boekjaar 2018/2019 was € 86.666,-- Daarboven komt weer de bonus van Wilde Ganzen van 50%. Totaal 130.000

Afgelopen seizoen waren het 20.000 bankbiljetten en 3000 kilo muntgeld ( ongeveer 1.000.000 stuks) die we hebben uitgezocht.